את מי תובעים נפגעי תאונות דרכים שהיו בדרכם לעבודה?

התעוררתם לעוד בוקר רגיל, התלבשתם, שמתם את הילדים במסגרות וללא התראה מוקדמת מצאתם את עצמכם בתאונת דרכים בדרך לעבודה?

אתם לא לבד, המאמר הבא יסביר לכם את מי ואיך ניתן לתבוע ולקבל פיצויים.

תביעת פיצויים בפני ביטוח לאומי

תביעה זו תתאפשר תוך שנה מיום קרות התאונה ללא קשר למי אשם בה.

העובד ייאלץ להוכיח כי התאונה נגרמה בשעת עבודתו וכי הוא זכאי לקבלת פיצויים על פי חוק לתקופה בה איבד את כושר עבודתו והכנסתו כתוצאה מכך.

במקרה בו, העובד נפטר בעקבות תאונת דרכים בדרך לעבודה, בני משפחתו יהיו זכאים לקבלת גמלת תלויים.

  • מהם דמי פגיעה ואיך הם מחושבים?

דמי פגיעה הם תשלום שביטוח לאומי משלם למבוטח שנפגע בעבודה כפיצוי על אובדן שכר או הכנסה, בתנאי שהוא לא מסוגל לעבוד ותחת אישור רפואי מתאים ועד 90 ימים מיום התאונה, כלומר במשך שלושה חודשים.

מהו אופן חישוב דמי הפגיעה ?

קיימת נוסחה קבועה המתבססת על השכר הממוצע בשלושת החודשים שקדמו לפגיעה כפול 75%.

כלומר, מבהיר עו"ד שי קדמי: אם השכר הממוצע בשלושת החודשים לפני הפגיעה עומד על 10,000 ₪ סכום הפיצויים יעמוד על 10,000 כפול 0.75 = 7,500 ₪ בחודש.

  • תשלום גמלת נכות מעבודה

ביטוח לאומי ייאלץ לשלם גמלת נכות לעובד הנפגע, במצב בו ועדה רפואית קבעה כי קיימת לצדו דרגת נכות המצדיקה גמלת נכות.

על העובד להגיש את התביעה לגמלה תוך שנה מקרות התאונה ומומלץ כמה שיותר סמוך לתום תקופת תשלום דמי הפגיעה.

שימו לב, ככל שהוכרתם כנפגעי עבודה עומדת לצידכם הזכות לקבלת טיפול רפואי בחינם למשך התקופה הנדרשת להחלמה, הטיפול כולל אשפוז, תרופות, בדיקות רפואיות, צילומים, ניתוחים מכשירים אורתופדיים וכל אביזר רפואי שדרוש.

תביעת פיצויים בפני המעסיק

במקרה של תאונת דרכים בדרך לעבודה בשל התרשלות המעסיק, העובד יוכל להגיש תביעת נזיקין כנגדו ואף להיות זכאי לפיצויים בגין נזקיו, זאת בנוסף לתביעתו כנגד ביטוח לאומי.

יש לשים לב, כי את התביעה כנגד המעסיק יש להגיש תוך 7 שנים ממועד התאונה ולקזז ממנה את התשלומים המתקבלים מביטוח לאומי, כלומר אין פיצוי כפול.

במקרה בו, תאונה קרתה בשל התרשלות העובד, ייקבע כי קיים אשם תורם בשיעור מסוים שיקוזז מסכום הפיצויים של המעסיק, זאת בשונה מתביעה לביטוח לאומי, בה אין משמעות למי אשם.

תביעת פיצויים בפני חברת הביטוח הפרטית

עובד שנפגע בדרכו לעבודה ומבוטח בחברת ביטוח פרטית שמכסה נזקי תאונת עבודה רשאי להגיש תביעת פיצויים כנגד אותה חברת ביטוח, בנוסף לתביעה כנגד ביטוח לאומי.

תביעה שכזו תוגש תוך 3 שנים מקרות התאונה והפיצויים לא יינתנו לקיזוז מצד הפיצויים של ביטוח לאומי או פיצויים מצד המעסיק.

כלומר, במסגרת פוליסה המכסה נזקי תאונת עבודה, העובד הנפגע רשאי להגיש תביעת פיצויים כנגד חברת הביטוח, בנוסף לתביעות כנגד ביטוח לאומי ומעסיקו.

העובד יכול להיות מבוטח בפוליסות הללו במסגרת פוליסה אישית מטעמו, או במסגרת פוליסות קבוצתיות. הפוליסות הקבוצתיות יכולות להיות גם מטעם מקום העבודה.

לסיכום, במצב בו העובד נפגע בתאונת דרכים בדרכו לעבודה והפגיעה מונעת ממנו לשוב לעבוד, באפשרותו להגיש תביעות פיצויים מצד הגופים שלעיל ואף מצד המעסיק, כל עוד המעסיק גרם לתאונה על ידי התרשלותו או מחדליו.

שימו לב לדאוג לזכויותיכם בזמן ולהגיש את התביעות בזמן המתאים לכך, ככל שאתם מתלבטים על המסלול הנכון עבורכם – התייעצו עם עורך דין לתאונות עבודה במועד הסמוך ביותר לקראות התאונה.

את מי תובעים נפגעי תאונות דרכים שהיו בדרכם לעבודה?
*המידע המופיע לעיל אינו תחליף לייעוץ משפטי, העושה שימוש במידע עושה כן על דעת עצמו ובאחריותו.
דילוג לתוכן